Üdvözöljük az Ellenzéki összefogás 2022 weboldalán!

Weboldalunkat magánemberek működtetik, céljuk ismertetni az ellenzéki összefogás pártjait, programjait, jelöltjeit.
Oldalunk Facebook oldaláról, csoportjából mindig aktuális, szerkesztett híreket kaphat, hogy naprakész legyen.
Örülünk látogatásának és köszönjük, hogy minket támogat!
Üdvözlettel a szerkesztőség 

  • Kapcsolódó témák

Párbeszéd Magyarországért

" Szabó Tímea: Fontos a gondoskodó társadalom, ahol mindenkit megillet az ingyenes és jó minőségű egészségügy, az oktatás, a szociális ellátás és a kultúra. A tehetősebbeknek nagyobb hozzájárulást kelljen fizetniük, az elesett embereket pedig illesse meg az emberhez méltó élet. Tisztességes munkáért tisztességes bér járjon, és a bérekben is legyen nemek közti egyenlőség. Fontos elérni, hogy a fiatalok ne akarják elhagyni az országot. "

A Párbeszéd Magyarországért (PM) 2013-ban alakult, az LMP-ből vált ki, magát baloldali zöld pártként határozza meg. A pártot kilenc tagú elnökség vezeti, élén egy női és egy férfi társelnökkel.
A 2013 március elején párttá alakult Együtt 2014 mozgalommal „választói szövetséget" kötöttek. Jávor Benedek és Szabó Tímea lett a PM két társelnöke.
A 2014-es parlamenti választások alkalmával a PM szövetségese. Az Együtt három, a PM pedig egy képviselői mandátumot szerzett, mellyel a pártnak független képviselői lettek az országgyűlésben, mivel nem érték el a frakcióalapításhoz szükséges öt képviselői mandátumot. Az Európai Parlamenti választáson egy mandátumot sikerült szerezniük.
2017-ben Karácsony Gergelyt és Szabó Tímeát választották a párt két társelnökének.
2018-ban Molnár Gyula MSZP pártelnök bejelentette, hogy közös listát állít az MSZP és a Párbeszéd Magyarországért, a névsort Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke vezette, aki a két párt közös miniszterelnök-jelöltje volt.
A 2018-as parlamenti választások alkalmával a PM három mandátumot szerzett, mely kevés volt a frakció alapításhoz, ezért az MSZP-től csatlakozott hozzájuk Burányi Sándor, valamint Mellár Tamás független képviselő.
2020-ban a PM is csatlakozott az összefogás pártjaihoz, miniszterelnök-jelöltje az előválasztáson Karácsony Gergely aki jelenleg Budapest főpolgármestere. 

Kapcsolat

Telefon

E-mail

Hasznos linkek

Információk

Impresszum

Social