Üdvözöljük az Ellenzéki összefogás 2022 weboldalán!

Weboldalunkat magánemberek működtetik, céljuk ismertetni az ellenzéki összefogás pártjait, programjait, jelöltjeit.
Oldalunk Facebook oldaláról, csoportjából mindig aktuális, szerkesztett híreket kaphat, hogy naprakész legyen.
Örülünk látogatásának és köszönjük, hogy minket támogat!
Üdvözlettel a szerkesztőség 

  • Kapcsolódó témák

Momentum Mozgalom

"Fekete-Győr András: Olyan új köztársaságot kell építeni, ahol a polgárok ellenőrzik a kormányt, és nem a kormány a polgárokat. Ahol a hatalom szolgálja a törvényt, és nem a törvény szolgálja ki a hatalmat. Szabad ország lényege a szabad sajtó, szabad oktatás és szabad művészet lehetőségének a megteremtése. Olyan országot kell építeni, ahol nem egyetlen ember akarja irányítani és alakítani a dolgokat. Véget kell vetni az oligarchák országot kizsákmányoló hatalmának. "

A Momentum Mozgalom (Momentum) 2015 tavaszán azért alakult, hogy egy új politikai közösséget és kultúrát hozzanak létre, amely aktívan cselekszik Magyarország problémáinak megoldásáért, továbbá felrázzák és meggyőzzék az embereket, hogy van még értelme politizálni Magyarországon. A párt elnöke Fekete-Győr András jogász, a Momentum egyik alapítója, a párt országos listavezetője.
2017-ben alakultak párttá, tagjaik között sok a fiatal, akik új elképzelésekkel fiatalos lendülettel állnak be a politikába, jelenleg a legnagyobb parlamenten kívüli párt.  Országos ismertségre a 2017 januárjában indult NOlimpia-kampánnyal tettek szert, amelyben a 2024-es olimpiai játékok Budapesten való megrendezéséről kívántak népszavazást kiírni.
A 2018-as parlamenti választáson a fiatal pártnak nem sikerült az 5%-os parlamenti küszöböt elérnie.
A 2019-es európai parlamenti választások alkalmával 2 parlamenti helyet sikerült megszerezniük.
2020-ban a Momentum is csatlakozott az összefogás pártjaihoz, miniszterelnök-jelöltje az előválasztáson Fekete-Győr András.

Kapcsolat

Telefon

E-mail

Hasznos linkek

Információk

Impresszum

Social