Üdvözöljük az Ellenzéki összefogás 2022 weboldalán!

Weboldalunkat magánemberek működtetik, céljuk ismertetni az ellenzéki összefogás pártjait, programjait, jelöltjeit.
Oldalunk Facebook oldaláról, csoportjából mindig aktuális, szerkesztett híreket kaphat, hogy naprakész legyen.
Örülünk látogatásának és köszönjük, hogy minket támogat!
Üdvözlettel a szerkesztőség 

  • Kapcsolódó témák

Magyar Szocialista Párt

"Kunhalmi Ágnes: Igazságos gazdaságra van végre szükség, tiszteséges versennyel, jó minőségű és mindenki által elérhető állami szolgáltatásokkal. Méltányos közteherviselés, ahol a felső tízezer tagjai nem kiváltságosok, és be kell szállniuk a nagy cégekkel együtt ebbe a folyamatba. Tisztességes munkáért tisztességes fizetést, ledolgozott életért tisztességes nyugdíjat kell adni. A béreknek utol kell érniük a nyugati béreket, nem csak az áraknak, hiszen egy hazai munkavállaló munkája is ugyan annyit ér, mint egy nyugaton dolgozóé. Meg kell szüntetni az ország ketté szakítását és a hátrányos helyzetű régiókban is munkahelyeket kell biztosítani. "

A Magyar Szocialista Párt (MSZP) 1989-ben alakult az MSZMP volt tagjaiból. Az első szabad választások alkalmával, 1990-ben 33 mandátummal ellenzékbe szorult.
1994-ben a parlamenti választások alkalmával 209 mandátumot szereztek, így átvették az ország vezetését, a miniszterelnök Horn Gyula lett.  
1998-ban 134 mandátumot tudtak szerezni, így újra ellenzékbe szorultak, ennek egyik oka volt a máig vitatott Bokros-csomag.
A 2002-es és 2006-os választások alkalmával újból kormányra kerültek, az SZDSZ-szel koalícióban kormányoztak. Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon miniszterelnök vezetésével.
2006-ban komoly válságba kerültek a kiszivárogtatott hírhedt őszödi beszéd miatt, a válságot tetézte a 2008-as világgazdasági válság is. A válságból az országot Bajnai Gordon sikeresen kivezette, ezt utódja, a 2010-es választás győztes párt vezetője, Orbán Viktor is elismerte.   
2010 óta a párt ellenzékben politizál, a képviselőik száma a parlamentben folyamatosan csökken. Jelenleg a párt 16 képviselővel politizál a magyar országgyűlésben.
Az MSZP is az összefogás egyik pártja, amely közösen indít jelölteket a 2022-es választáson, miniszterelnök-jelöltje az előválasztáson Karácsony Gergely.  

Kapcsolat

Telefon

E-mail

Hasznos linkek

Információk

Impresszum

Social