Üdvözöljük az Ellenzéki összefogás 2022 weboldalán!

Weboldalunkat magánemberek működtetik, céljuk ismertetni az ellenzéki összefogás pártjait, programjait, jelöltjeit.
Oldalunk Facebook oldaláról, csoportjából mindig aktuális, szerkesztett híreket kaphat, hogy naprakész legyen.
Örülünk látogatásának és köszönjük, hogy minket támogat!
Üdvözlettel a szerkesztőség 

  • Kapcsolódó témák

Lehet Más a Politika

" Schmuck Erzsébet: Olyan kormányzásra van szükség, amely az ország és a bolygó jövőjét is figyelembe veszi. A klímaváltozás miatt fontos lépéseket tenni a jövő generációja érdekében, a kezünkbe kell venni, környezettudatos gazdaságot és társadalmat kell létrehozni. Fel kell lépni az emberkereskedelemmel szemben, együtt működve Európával. A bevándorlás kezelését a nemzeti kormányok hatáskörében kell hagyni. "

A Lehet Más a Politika (LMP) 2009-ben jött létre, alapító nyilatkozata szerint liberális balközép és közösségelvű konzervatív politikai hagyományokból is építkező, de önmagában koherens, ökológiai és radikális demokrata politikai irányvonalat követ.
2010-ben a parlamenti választások alkalmával 16 mandátumot szereztek. A képviselőcsoport vezetésével Schiffer Andrást bízták meg.
2012-ben a pártban szakadás ment végbe, a párt vezetőségének és tagságának egy része csatlakozott a Bajnai Gordon által létrehozott Együtthöz és létrehozták a Párbeszéd Magyarországért platformot. Ezt követően a parlamenti frakció megszűnt, mivel a képviselők száma 12 alá csökkent.
2013-ban egy AB döntés alapján a pártnak újra lett frakciója a parlamentben.
A 2014-es parlamenti választások alkalmával az LMP 5 mandátumot szerzett.
A 2016-os LMP-s pártelnöki választáson Hadházy Ákost választották meg az LMP társelnökévé, aki egyben országgyűlési képviselő is lett, frakcióvezetőjük ekkor  Schmuck Erzsébet.
A 2018-as parlamenti választások alkalmával 8 helyet szereztek a parlamentbe.
2020-ban az LMP is csatlakozott az összefogás pártjaihoz. 

Kapcsolat

Telefon

E-mail

Hasznos linkek

Információk

Impresszum

Social