Üdvözöljük az Ellenzéki összefogás 2022 weboldalán!

Weboldalunkat magánemberek működtetik, céljuk ismertetni az ellenzéki összefogás pártjait, programjait, jelöltjeit.
Oldalunk Facebook oldaláról, csoportjából mindig aktuális, szerkesztett híreket kaphat, hogy naprakész legyen.
Örülünk látogatásának és köszönjük, hogy minket támogat!
Üdvözlettel a szerkesztőség 

  • Kapcsolódó témák

Jobbik Magyarországért Mozgalom

"Jakab Péter: A nemzet újraegyesítése, társadalmi béke megteremtése. Véleménye szerint a garanciát a hat párt együttműködésére és sikeres kormányzására az nyújtja, hogy képesek voltak összefogni és együtt indulni, félretéve a politikai - ideológia kérdéseket és vitákat. Nem csak a hat párt szavazóit tekinti a nemzet részének, hanem minden magyart, független attól hol él a világban. Minden magyart képviselni fognak, ha kormányra kerülnek, országhatároktól függetlenül."

Jobbik Magyarországért Mozgalom Párt (Jobbik) főként jobb oldali gondolkodású fiatalok csoportjaként született meg 1999-ben Kovács Dávid vezetésével, majd 2003-ban párttá alakultak. Alakulásukkor magukat konzervatív, értékelvű, nemzeti radikális és keresztény pártként határozták meg. Ennek megnyilvánulásait több esetben láthattuk, hiszen többször is hangot radikális nemzeti nézeteiknek.
2006-tól a párt elnöke Vona Gábor lett, a párt aktívan részt vett a 2006-os őszi eseményekben.
2007-ben megalakították a Magyar Gárda nevű szervezetet, amely sok emberben félelmet keltett, mivel több településen, főleg romák lakta részeken szerveztek felvonulásokat.  
2009-es európai parlamenti választások alkalmával három mandátumot szereztek, Morvai Krisztina, Szegedi Csanád és Balczó Zoltán képviselhette a pártot és szavazóikat az EU Parlamentben.
A 2010-es parlamenti választások alkalmával 47 képviselői helyet szereztek a magyar parlamentben.
A 2014-es parlamenti választások előtt stílusváltásként mérsékeltebb, az előző radikális szemlélettől eltérő arculatot vettek fel. A választások alkalmával 23 képviselőt küldhettek a magyar országgyűlésbe. A választások után is megmaradt az arculat váltás, a párt radikális gondolkodású vezetőit leváltották és megindultak a néppártosodás útján.
A 2018-as parlamenti választások alkalmával a párt 26 mandátumot szerzett. Vona Gábor lemondott tisztségéről és kilépett a pártból. Az új elnök Sneider Tamás lett. A maradék szélsőséges radikális gondolkodású személyeket kizárták a pártból.
A 2020 januárjában tartott tisztújító kongresszuson a jelenlévők nagy többséggel Jakab Pétert választották a Jobbik elnökének. Jelenleg a jobbik egy jobbközép néppártnak nevezhető, amely az ellenzéki összefogás tagja, miniszterelnök-jelöltje az előválasztáson Jakab Péter. 

Kapcsolat

Telefon

E-mail

Hasznos linkek

Információk

Impresszum

Social