Üdvözöljük az Ellenzéki összefogás 2022 weboldalán!

Weboldalunkat magánemberek működtetik, céljuk ismertetni az ellenzéki összefogás pártjait, programjait, jelöltjeit.
Oldalunk Facebook oldaláról, csoportjából mindig aktuális, szerkesztett híreket kaphat, hogy naprakész legyen.
Örülünk látogatásának és köszönjük, hogy minket támogat!
Üdvözlettel a szerkesztőség 

  • Kapcsolódó témák

Demokratikus Koalíció

" Gyurcsány Ferenc: Az országnak egyértelműen az Európai Unióban a helye. Az Unióval vannak és lehetnek viták, de azokat rendezni kell, mert az Unió a legjobb választás. Az Unióban nem másodrendű polgárként kell élni, hanem el kell érni, hogy úgy éljünk mint a nyugati polgárok. Hazafias, de egyben európai kormány kell az országnak. "

A Demokratikus Koalíció (DK) 2011-ben alakult meg Gyurcsány Ferenc vezetésével. A párt magát nyugatos, polgári balközépként határozza meg. Több volt MSZP-s politikus lépett át a pártba a megalakulást követően és több közéleti szereplő is csatlakozott hozzájuk, példaként említhető Vágó István ismert tévés személyiség.
A 2014-es parlamenti választások alkalmával 4 mandátumot szerzett a párt a magyar országgyűlésben, az Európai Parlamentben 2 mandátumot sikerült szerezni.
2018-as parlamenti választások alkalmával már 9 mandátumot sikerült szerezni, így frakciót alakíthattak a parlamentben, a frakció vezetője Gyurcsány Ferenc, helyettese Vadai Ágnes lett.
2019-es európai parlamenti választások alkalmával 4 mandátumot sikerült elnyerni, Dobrev Klárát az Európai Parlament alelnökévé választották.
2020-ban a DK is csatlakozott az összefogás pártjaihoz, miniszterelnök-jelöltje az előválasztáson Dobrev Klára. 

Kapcsolat

Telefon

E-mail

Hasznos linkek

Információk

Impresszum

Social